Tokyo Game Show kondigt PlayStation 5-nieuws aan in statement

De PlayStation 5 is dan wel officieel aangekondigd door Sony, we weten eigenlijk nog bar weinig over de next-gen console (en bijvoorbeeld de prijs). Mogelijk komt daar op de Tokyo Game Show 2020 verandering in, want organisator CESA (Computer Entertainment Supplier’s Association) heeft vrijdag bekendgemaakt dat de nieuwe generatie consoles onderdeel zijn van de nieuwe show.

Het evenement wordt gehouden van 24 tot 27 september in het iconische congrescentrum Makuhari Messe in Chiba, vlakbij Tokyo. Daarmee is de gamebeurs een thuiswedstrijd voor het Japanse Sony, dat mogelijk op dat moment met alle details komt wat betreft de PS5. Het thema van de Tokyo Game Show is dit jaar ‘The Future Touches Gaming First’, met onderliggende thema’s als next-gen gaming en de nieuwste technologieën zoals 5G en cloud gaming.

“Games zijn de meest geavanceerde en toegankelijke manier om de opkomende technologieën te ervaren die nieuwe mogelijkheden voor de toekomst zullen bieden”, zo luidt het persbericht van CESA. “Met het thema van dit jaar verwacht het evenement de gelegenheid te bieden aan mensen om de nieuwste games aan te raken en te spelen en zich onder te dompelen in het gevoel van een opwindende toekomst die voor de deur staat. Met nieuwe gameconsoles voor de volgende generatie trekt TGS2020 zeker nog meer aandacht van over de hele wereld. Het evenement zal zich richten op de volwaardige lancering van cloudgaming en de geavanceerde gamingomgeving zoals de start van 5G-services voor commercieel gebruik.”

Ook vanuit Nederland wordt de Tokyo Game Show goed te volgen. “Via samenwerkingen met binnenlandse en buitenlandse mediapartners en meerdere videoplatforms zal het laatste nieuws over het evenement worden vrijgegeven in het Japans, Engels en Chinees om het groeiende aantal online kijkers wereldwijd te bereiken”, zo schrijft CESA, dat ook aandacht heeft voor e-Sports. “Op het gebied van e-Sports, dat ook van buiten de game-industrie steeds meer aandacht trekt, is het evenement dit jaar weer van plan om verschillende kampioenschappen te houden in de gigantische fase ‘e-Sports X (Cross)’ (details worden bekend in april).”

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply