“The Evil Within wordt meest angstaanjagende game sinds tijden”

Shinji Mikami, de Japanse horrorveteraan bekend van Resident Evil en momenteel werkend aan The Evil Within, heeft laten weten dat hij vindt dat er te weinig echt survival horrorspellen op de markt gebracht zijn de afgelopen tijd. Eerder meldden wij al dat hij met ‘The Evil Within’ ook op de Playstation 4 gaat uitkomen.

In de horror game krijg je niet alleen maar een machinegeweer in je handen gedrukt om hordes aanvallers neer te schieten. Nee, The Evil Within zal iets anders zijn: “Volgens mij moet een horrorgame in de eerste plaats ongelooflijk angstaanjagend zijn,” vertelt de Japanse gamedesigner. “De rush die je krijgt van een griezelig figuur neer te schieten mag zeker niet ontbreken. Een balans tussen die twee zaken maakt of een horrorspel écht goed is of een matige game is.”

“We zijn niet van plan de speler buitengewone krachten te geven in onze game,” gaat Mikami verder. “Je krijgt de wapens die je nodig hebt, maar verwacht je niet aan zware wapens zoals machinegeweren. Spelers zullen ook stealth en tactiek kunnen gebruiken om hun aanvallers te verslaan. Je krijgt maar een beperkte hoeveelheid munitie, dus je moet er verstandig meer om leren gaan.”

Tot slot liet Mikami weten waar het volgens hem de laatste tijd fout is gegaan in het horrorgenre. “Survival horror is niet meer wat het vroeger geweest is. Daarom probeer ik nu opnieuw een titel te maken die het horror genre wél waard is. Er zijn heel wat horrorgames tegenwoordig, maar waar ik op focus is de balans tussen horror en actie. Onze game moet het meest angstaanjagende spel sinds lange tijd worden,’ besloot Mikami.

Trailer nog niet gezien? Bekijk deze hier nog eens:
http://www.youtube.com/watch?v=Zc-jvqJV4SI

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply