Succestitels als FIFA en Dragon Age stuwen kwartaalcijfers EA

Electronic Arts heeft woensdag de kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2014 bekend gemaakt. De game-ontwikkelaar en uitgever is in het persbericht erg positief over het boekjaar 2014, dat met een netto-winst van 142 miljoen dollar werd afgesloten. Een jaar eerder werd nog 308 miljoen verlies gedraaid.

“EA heeft opnieuw een financieel recordbrekend kwartaal doorgemaakt”, aldus Blake Jorgensen, Chief Financial Officer bij het Amerikaanse bedrijf. “Onze onophoudende digitale transformatie, met onder andere features als EA Sports Ultimate Team, gekoppeld aan een aanhoudende kostendiscipline, stellen ons in staat om een groeiende cash flow en winst te noteren.”

EA meldt dat het bedrijf in 2014 de nummer één uitgever op de PlayStation 4 en Xbox One was, met dank aan het succes van games als Dragon Age: Inquisition, FIFA 15, NHL 15, Madden NFL 15, UFC, Titanfall, Battlefield 4 en FIFA 14.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply