Sony: “PS4 tekorten houden op z’n minst tot eind van de zomer aan”

Playstation 4 Kopen

Het PS4-tekort is enorm. In Nederland wachten sommige mensen die vóór de releasedatum een PS4 hebben gereserveerd zelfs nog op een exemplaar. Wanneer je nu een PS4 bestelt in Nederland, krijg je de console bij sommige webshops pas enkele maanden binnen. In de landen waar de PlayStation 4 moet concurreren met de Xbox One, zoals in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, lijkt de console iets beter leverbaar. Zo heeft Amazon UK regelmatig PS4’s op voorraad, en ook de volgende levering komt op 1 april alweer binnen.

In Nederland hoeft de PS4 niet te concurreren met de Xbox One, aangezien Microsoft’s console pas in september wordt gelanceerd in Nederland. Om deze reden wordt de PS4 zeer beperkt geleverd aan Nederland, zo lijkt het. De prioriteit lijkt de liggen in de landen waar de strijd om het grootste marktaandeel veel heviger is. Vandaar dat PS4 in ‘vaderland’ Japan pas in februari 2014 werd gelanceerd: de Xbox consoles zijn in Japan al jaren geen concurrentie voor de heersende PlayStation consoles.

Sony’s CEO, Andrew House, heeft zich vandaag in een interview met The Wall Street Journal uitgesproken over de leverbaarheid van de PlayStation 4. House laat weten dat de fabrieken op volle toeren draaien, maar dat de tekorten op z’n minst tot eind van de zomer zullen aanhouden. Volgens House is de wereldwijde vraag zo enorm groot dat Sony “moeite heeft om bij te blijven, met name in Europa en de Verenigde Staten.”

Erg slecht nieuws voor de mensen die nog geen PS4 hebben bemachtigd. Wij raden je aan een bestelling te plaatsen bij Amazon UK. Daar is de PS4 een stuk beter leverbaar dan in Nederland. Anders kun je het beste onze website of Facebook-pagina in de gaten houden. Soms duiken er kleine voorraden op bij de webshops van Bart Smit, Intertoys of andere retailers. Wij zullen dan direct een ‘PS4 voorraad alert’ online plaatsen, zodat jij op tijd je slag kunt slaan en binnen enkele dagen een PS4-console ontvangt.

 

[ads1]

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

Tags:

7 Comments
 1. Reply tijmen 31 maart 2014 at 17:35

  hoe zit het met de garantie op amazon??

 2. Reply John 21 maart 2014 at 13:39

  Heb de ps4 bundel met assassin’s creed vorige week besteld en deze is netjes binnen 3 werkdagen afgeleverd. Je moet idd alleen een nieuwe netsnoer kopen voor €4! Betaald met creditcard. Werkt prima, beter dan 12 weken wachten!! Aanrader dus!

 3. Reply Peter 21 maart 2014 at 13:31

  Indien je via Amazon wil bestellen kan dat alleen met CC! Let ook op de wisselkoers in UK die erg ongunstig is voor ons NLers. Op marktplaats is er voldoende aanbod maar let op de oplichters! Zeker die met kleine ‘marges’ verkopen. Altijd ophalen en altijd even bellen!

  • Reply PS4 21 maart 2014 at 13:48

   Wisselkoers is prima. 415 euro voor standaardbundel.

 4. Reply KingJerr 21 maart 2014 at 11:31

  Amazon UK is prima, ze verzenden zelfs gewoon vanuit Amsterdam. Verzending kan op verschillende manieren, ook gratis. Enige punt is dat je los een C7 stekker moet kopen, ivm andere soort stekker in de UK

 5. Reply Ken 21 maart 2014 at 11:12

  Heeft er iemand ervaring met amazon UK? Hoe zit het met kosten en alles

  • Reply Laurens 21 maart 2014 at 19:46

   Zelf bij amazon bestelt, keurig 3 dagen later geleverd. Alleen ff een nederlandse stekker erbij (of die van de ps3). Prijs is ongeveer 15 euro meer maar dat vond ik niet erg. Zeker een aanrader als je m nog niet hebt!!

Leave a reply