Sony: ‘PlayStation 5 draait de meeste PlayStation 4-games’

PS5

De meeste PS4-games kunnen straks ook worden afgespeeld op de PlayStation 5. Dat heeft Sony bevestigd op een webpagina.

“Het overgrote merendeel van de meer dan vierduizend PS4-games is straks speelbaar op PS5-spelcomputers”, aldus het bedrijf.

Sommige games zouden ook met een nieuwe Game Boost-modus te spelen zijn. Hierbij wordt de hoeveelheid frames per seconde verhoogd, waardoor ze er vloeiender uitzien dan op de PS4.

Sony stelt dat de meeste functies overgaan naar de PS5 maar waarschuwt dat niet alle functies uit oudere games zullen werken op de PS5. Daarnaast bestaat een kans dat sommige games foutjes vertonen op de nieuwe console die 19 november in Nederland verschijnt.

Sommige games werken niet op de PS5. Het gaat hierbij om minder bekende titels zoals TT Isle of Man, Afro Samurai 2 of Robinson: The Journey. Voor de meeste PS4-spellen geldt dat ze wel speelbaar zijn op de PS5. Sommige games die je nu aanschaft voor de PS4, zoals FIFA 21, zijn gratis te upgraden naar de PS5-versie.

De nieuwe Sony-spelcomputer zal vanaf 19 november dit jaar in de Nederlandse winkels liggen. In diezelfde maand verschijnen ook de Xbox Series X en S, waarmee Microsoft de concurrentie aangaat.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply