Sony: “Ondanks komst PS5 blijven wij PS4-gamers lang ondersteunen”

Sony

Met de naderende release van de PlayStation 5 staan we op de drempel van een nieuwe generatie console. Sony staat er gelukkig om bekend dat zij hun ‘oude consoles’ lang relevant willen houden door nieuwe PS5-games ook op de vorige generatie console te laten releasen.

Ook voor de PlayStation 4 zal Sony ervoor zorgen dat er nog lang nieuwe games op gereleased worden, dat vertelt Jim Ryan in gesprek met Games Industry. Volgens de CEO is Sony van mening om spelers die niet meteen zullen overstappen naar de PS5 zo lang mogelijk te voorzien van nieuwe games.

Wat betreft de releasegames voor de PS5 weten we dat de meeste games ook voor de PS4 worden uitgebracht, zoals Sackboy: A Big Adventure, Spider-Man: Miles Morales en Horizon: Forbidden West. Ryan beseft zich dat het gros van de gamers zich de aankomende jaren blijft vermaken met de PS4 en waarschijnlijk pas op een later moment de PS5 kopen. Het is ook voor Sony dus cruciaal om hen gelukkig te houden met de PS4.

“Obviously, our eyes and our horizons have lifted with regards to what’s possible with that PS4 community, based on what we’ve observed over the last six months. That can be quite powerful, because in 2021, 2022… that PS4 community that we’ve spoken about, they will be the vast majority of people on PlayStations during that time. It is crucial that we keep them engaged and happy. And the last six months have demonstrated that we could do that to an extent that we didn’t think possible when we were setting our minds pre-COVID.”

Direct overstappen naar de PS5 is wat betreft de release van games dus voorlopig niet nodig. Uiteraard is de beeldkwaliteit van games op de PS5 velen malen groter dan op de PS4. Wanneer stap jij over naar de PS5? Of blijf je voorlopig nog wel even op je PS4 gamen?

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply