Sony haalt de PlayStation 5 volledig uit elkaar in ‘Teardown-video’

PS5 teardown

Enkele weken voor de PS5 release geeft Sony een officiële PS5 Teardown, om ons een gedetailleerde blik te geven op het ontwerp van de console.

De demontagevideo komt samen met een nieuw bericht op de PlayStation Blog door Masayasu Ito, EVP van Hardware Engineering bij Sony Interactive Entertainment, die schrijft dat de video is ontworpen om fans “een kijkje te geven in alle magie die in de PS5 plaatsvindt en zorgt voor prachtige spellen die je deze feestdagen zal beleven”.

De video toont hoe Yasuhiro Ootori, VP van de mechanische ontwerpafdeling bij Sony, de hele console tot aan de printplaten uit elkaar haalt en een diepgaande blik werpt op het koelsysteem, de interne architectuur en de ontwerpfunctionaliteit van de PS5.

Het geeft ons ook een goede blik op hoe groot de PS5 werkelijk is, en waarom PlayStation besloot om zo’n fors formaat te behouden voor zijn volgende generatie console. Ootori laat zien dat je de grootte enigszins kan verkleinen door de verticale basis van de PS5 te verwijderen. In de video wordt bevestigd dat deze verticale basis demonteerbaar is via een schroef die hem op zijn plaats houdt. Ook kan de basis worden omgedraaid om de console horizontaal neer te leggen.

De video wordt geleverd met een belangrijke disclaimer waarin wordt gesteld dat als je je PS5 thuis uit elkaar haalt, de fabrieksgarantie ongeldig wordt, wat betekent dat je geen recht hebt op gratis reparaties of restitutie als hij kapot gaat. Ga dus niet zomaar rommelen met de hardware van de PS5!

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply