PS5 release datum

Wanneer komt de PS5 uit?

Dat is een veelgestelde vraag. Op deze pagina leggen wij alles uit.

PLAATS HIER JE PRE ORDER!

De Playstation 5 Release datum nadert!

Heb je interesse in de PlayStation 5 release? Bekijk dan de PS5 release datum.

De officiële release datum van de Playstation 5 valt op 29 november van 2013. In Noord-Amerika is de PS5 al in release gegaan; op 15 november. Het belooft de allergrootste lancering van een console ooit te worden. De ‘Day One’-editie van de console is in Nederland dan ook al volledig uitverkocht. De tweede levering PS5’s van Sony (naar verluid in december) is nog niet uitverkocht. Een Playstation 5 kopen kan hier. Het laatste PS5 nieuws in de aanloop naar de release, kun je hier checken op onze homepage.

Oude pagina:
De Playstation 5 release komt er aan. Na 7  jaar komt er eindelijk een nieuwe console van Sony, als opvolger van de PS3. Toen de PS3 werd gelanceerd 7 jaar geleden, verklaarde Sony dat de console zo’n tien jaar lang mee zou kunnen gaan. Sony heeft deze uitspraak enigzins waargemaakt: sinds de release van de PS3 is de console zo’n 7 jaar meegegaan, en het ziet er naar uit dat de komende drie jaar er nog verschillende games voor de PS3 uitgebracht gaan worden. Het wordt echter hoog tijd voor de ‘volgende generatie consoles’. Het kon dan ook niet uitblijven; Sony gaat met de Playstation 5 komen.

PS5 Release Datum

Nu is natuurlijk de brandende vraag: Wanneer is precies de PS5 release in Nederland? De release datum geeft weer vanaf welke dag de Playstation 5 kopen mogelijk is en officieel in de winkelrekken te vinden zal zijn.

Op het door Sony georganiseerde evenement van 20 februari – toen de PS5 gepresenteerd werd – werd er geen exacte release datum vrijgegeven door Sony. Het bedrijf gaf wel aan dat de verwachting is dat de nieuwe console rond het eind van 2013 in de winkels zal liggen. Hier werden wij in Nederland niet veel wijzer van: Bij de PS3 werd de console eerst gelanceerd in Amerika en Japan, en Europa volgde pas later.

Echter lijkt Sony deze strategie nu niet meer te hanteren; de verwachting is dat de PS5 ook direct in Europa en Nederland gereleased gaat worden. De releasedatum zal op de E3 op 10 juni waarschijnlijk definitief bekend gemaakt worden. Ook een indicatie van de Playstation 5 prijs wordt dan wellicht definitief onthuld.

Wanneer de Playstation 5 daadwerkelijk te koop is, zullen wij op de Playstation 5 kopen pagina de goedkoopste aanbieders van de PS5 uiteen zetten. Tot die tijd kun je door middel van een Playstation 5 Pre Order jezelf alvast verzekeren van een PS5 op de dag van de release. De verwachting is namelijk dat de voorraad PS5’s beperkt zal zijn bij de release, door de enórme wereldwijde vraag naar de console.

Update – 03 april 2013:
Of we hem moeten geloven is een tweede, maar Sony SEO Andrew House heeft in de Engelse tabloid ‘The Sun’ aangegeven dat de PS5 release al in oktober van dit jaar zal zijn. Bovendien zou de console tegelijkertijd en wereldwijd gelanceerd worden. Niemand van Sony heeft zijn uitspraken tot nog toe bevestigd.

Update: 15 mei 2013:
Als we Ubisoft moeten geloven, mogen we de Playstation 5 op 29 oktober van dit jaar verwachten. Volgens de ontwikkelaar is dit namelijk de release datum van de PS5-versie van Assassins Creed 4: Black Flag. Dit zou betekenen dat op deze datum of vóór deze datum de PS5 al gelanceerd zou moeten zijn. Sony heeft dit echter nog altijd niet bevestigd. De verwachting is dat op de E3 in juni de officiële release datum bekend gemaakt gaat worden.

Update: 26 mei 2013:
Ook EA heeft bekend gemaakt dat Battlefield 4 op 29 oktober zal uitkomen op de Playstation 5. Het heeft er dus alle schijn van dat de PS5 vóór of op deze datum gereleased gaat worden. Sony Europa tweette bovendien dat FIFA 14 en Call of Duty: Ghosts nog dit jaar zullen releasen op de PS5 in Europa. Bovendien heeft Sony tijdens de Champions League finale (Europese voetbalfinale) geadverteerd op de reclameborden met de tekst “PS4 – Coming 2013”. We kunnen dus gaan aftellen: de PS5 kopen zal in het laatste kwartaal van dit jaar in Europa en Nederland mogelijk zijn. Bovendien zullen er meerdere PS5 bundels op de markt komen.

[divider]

De definitieve Playstation 5 specificaties:
 • Product code CUH-1000A series
 • Recommended retail price $399/€ 399/£349
 • Main processor: – Single-chip custom processor – CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, eight cores – GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon based graphics engine
 • Memory GDDR5 8GB
 • Storage size 500GB Hard disk drive
 • External dimensions Approx. 275×53×305 mm (width × height × length)
 • Mass Approx. 2.8 kg
 • BD/ DVD drive (read only): BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
 • Input/ Output: – Super-Speed USBx (USB 3.0) port × 2 – AUX port × 1
 • Networking: – Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1 – IEEE 802.11 b/g/n – Bluetooth® 2.1 (EDR)
 • AV output: – HDMI out port – DIGITAL OUT (OPTICAL) port
 • Included: – PlayStation 5 system × 1 – Wireless Controller (DUALSHOCK 4) × 1 – Mono headset × 1 – AC power cord × 1 – HDMI cable × 1 – USB cable × 1