‘PS5 Prijs gelekt: €499 Standard, €399 Digital, release Nov. 20’

PS5 Prijs Amazon Frankrijk

We komen steeds meer te weten over de PlayStation 5 die in het najaar van 2020 op de markt verschijnt, ook in Nederland. Vorige week werden er al 38 PS5 games gedeeld door Sony zelf. De prijs en releasedatum van de PS5 werd helaas nog niet bekendgemaakt. Maar door een lek weten we nu meer over de mogelijke prijs waarvoor jij de console kan binnenhalen. Voor alle duidelijkheid: het gaat dus om een leak die niet door Sony zelf is bevestigd. 

Tip: Schrijf je HIER in voor de pre-order alert van de PS5. En ontvang direct een mailtje wanneer reserveren in Nederland mogelijk is bij bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue!

Wat gaat de PlayStation 5 kosten, en wanneer is de release?

Als we de lek als waarheid aannemen, dan valt de PlayStation 5 prijs eigenlijk reuze mee. Zeker als je rekening had gehouden met een veel hoger prijskaartje. Als je de hardware en de mogelijkheden ziet dan denk je toch al snel aan een prijskaartje van 600 euro, of misschien zelfs nog hoger. Aan de andere kant zijn consoles altijd goedkoper geweest dan game PC’s, omdat Sony veel geld verdiend aan games willen ze de prijs aantrekkelijk houden. Zo houdt Sony de consoles toegankelijk voor iedereen.. Bovendien zijn zowel PlayStation 5 als Xbox Series X hevig met elkaar in concurrentie. Qua prijs moeten ze dus flink gaan concurreren eind dit jaar.

Het lijkt erop dat we je nu al de prijs kunnen geven van de PS5. De console dook namelijk kort op bij Amazon, inclusief een prijskaartje voor beide versies. Die prijs werd later weer snel verwijderd door Amazon, maar het internet heeft het moment uiteraard kunnen vastleggen.

  • Amazon Frankrijk communiceerde een prijs van 399 euro voor de PlayStation 5 Digital Edition en 499 euro voor de standaard PlayStation 5 met een ingang voor discs.
  • De releasedatum zou 20 november 2020 zijn.

Klopt deze PS5 Prijs wel?

Twitter-gebruiker Wario64 ontdekte ook dat je een order kon plaatsen bij Amazon voor een PlayStation 5 console met 2TB aan geheugen. De prijs stond daarbij vermeld als 599 pond, omgerekend maar liefst 673 euro. Daar merkte hij bij op dat voor hetzelfde bedrag een PS5 met 1TB besteld kon worden. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Sony de PlayStation 5 met 1TB en 2TB voor dezelfde prijs gaat verkopen. Vermoedelijk gaat het om de verkoopprijs van een een 1TB-model. Het lijkt er daarnaast op dat er niet twee maar maar liefst vier consoles komen: 500GB, 825GB, 1TB en 2TB.

Naast de PS5 prijs lekte Amazon Frankrijk ook meer dan honderd andere productpagina’s, waaronder veel pagina’s voor nieuwe PlayStation games. Deze productpagina’s zijn inmiddels niet meer beschikbaar. Er zaten nieuwe games tussen van onder meer Take Two en Konami.

Of deze informatie inderdaad klopt is onduidelijk. Er gaan ook geruchten dat de prijs veel hoger zal liggen op de dag van de release.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply