PS5 games opslaan op externe harde schijf is niet mogelijk

PS5

De PS5 heeft een SSD van 825 GB, maar uiteindelijk houd je daar ‘slechts’ 667 GB aan bruikbare opslagruimte over om games te installeren. De laatste jaren zien we dat de bestandsgrootte van veel spellen behoorlijk groot aan het worden is. De next-gen editie van de nieuwe Call of Duty neemt maar liefst 133 GB in beslag. Op deze manier kan de harde schijf van de PS5 al snel vol raken bij installatie van meerdere games.

In de PS5 is er gelukkig ruimte voor een extra SSD. Maar het zal even duren voordat je van deze optie gebruik kan maken. Technisch gezien zou je verwachten dat je een externe harde schijf kan aansluiten op de PlayStation 5. Maar hier blijkt nu wel een beperkt aan vast te zitten.

Het blijkt dat het namelijk niet mogelijk is om PlayStation 5-games op een externe harde schijf op te slaan. Dat het niet mogelijk is om een PS5 games te spelen direct vanaf de harde schijf is logisch, maar het is dus ook niet mogelijk om tijdelijk games op de harde schijf op te slaan om ruimte vrij te maken op de SSD. Je zal in dit geval dus games volledig moeten verwijderen en opnieuw moeten downloaden en installeren.

Er is ook goed nieuws: PS4-games kun je wél op een harde schijf opslaan en vanaf die schijf spelen via backwards compatibility.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply