PlayStation 5 heeft mogelijk ‘slechts’ 664GB bruikbare harde schijfruimte

Het is bekend dat de PS5 beschikt over een SSD die een grootte heeft van 825GB. Dit is een wat ongebruikelijk formaat, maar voor Sony vast de gulden middenweg om vooralsnog voldoende ruimte te bieden zonder dat de prijs van de console te hoog wordt door deze opslag. Immers is een SSD vrij prijzig wat de prijs van een console flink kan opdrijven.

In de praktijk valt de te gebruiken schijfruimte dan altijd wat lager uit dan in de specificaties wordt vermeld. Bij een schijf van 825GB groot zou er ongeveer 768GB vrije schijfruimte moeten zijn. Een gelekt screenshot toont echter dat de schijfruimte mogelijk een stuk lager ligt dan werd voorspeld: slechts 664GB.

Dat er wat ruimte van de 825GB wordt afgesnoept is logisch, het is nodig voor het besturingssysteem en er worden GB’s gereserveerd voor latere software-updates, maar het verschil is opvallend groot. Of het ook daadwerkelijk klopt zullen we mogelijk pas in november van dit jaar weten.

De ‘gelekte’ informatie is gebaseerd op een foto die is genomen via een capture apparaat in Rusland. De bron is dan ook niet erg betrouwbaar te noemen. Neem het nieuws dan ook met een korrel zout. Wat we sowieso kunnen verwachten is dat Sony op een later moment ook een Pro-editie van de PS5 zal uitbrengen met meer interne schijfruimte.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply