PlayStation 5 bundels

In 2020 wist Sony de gamewereld volledig in rep en roer te brengen. Hoe deze gigant dat wist te doen? Simpelweg door de nieuwste PlayStation, de PS5, op de markt te brengen. Wereldwijd was deze console al snel uitverkocht, waardoor lang niet iedereen in eerste instantie een nieuwe PlayStation 5 kon kopen.

Mocht je op dit moment nog op zoek zijn, vind je in dit artikel handige informatie. Wij bespreken in dit artikel namelijk tussen welke PlayStation 5 bundels je kunt kiezen. Ook bespreken we of het aan te raden is om een specifieke PS5 bundel aan te schaffen.

Wat verstaat men onder een PS5 bundel?

Indien je de nieuwe PlayStation wilt kopen, heb je de keus tussen meerdere varianten. Zo kun je al een keuze maken tussen de Disc Edition en tussen de Digital Edition, maar daar blijft het niet bij.

Nee, het is in sommige gevallen ook mogelijk om de PS5 in combinatie met spellen en/of (extra) controllers en/of extra accessoires aan te schaffen. Als je jouw PlayStation 5 in combinatie met een bepaalde game wilt kopen, kan het kostentechnisch zijn om een PS5 bundel aan te schaffen.

Welke PS5 bundels bestaan er?

Nadat de eerste gekte rondom de PlayStation 5 overgewaaid was, kon Sony gaan kijken naar het aanbieden van PS5 bundels. Hierbij heeft deze tech gigant gekozen om door te gaan in de lijn van de PlayStation 4.

Ook bij de PlayStation 4 wist Sony namelijk allerlei verschillende bundels aan te bieden. Typerende voorbeelden van deze bundels waren onder meer de PlayStation in combinatie met FIFA 20 en de PlayStation 4 in combinatie met de populaire game Fortnite.

Daarbij heeft Sony ook nog gekozen voor unieke bundels, waarbij je meerdere controllers en overige accessoires meegeleverd krijgt. Doordat het aanbod van bundels vrij divers is, kun je altijd wel een geschikte bundel vinden.

Overigens is het zo dat Sony deze bundels in combinatie met beide modellen aanbieden. Bij de PlayStation 5 had Sony namelijk besloten om de volgende twee modellen op de markt te brengen:

  • De PlayStation 5 Disk Edition: dit is de variant inclusief een Blu-ray speler, waardoor je ‘gewoon’ de disk van de game in de PlayStation moet stoppen.
  • De PlayStation 5 Digital Edition: dit is een variant waarin je géén disk meer hebt, maar alle spellen online/digitaal moet kopen.

Voor beide modellen heeft Sony voor de nodige bundels gezorgd. Als je nu naar PlayStation 5 bundels op zoek bent, heb je in ieder geval meer dan voldoende keus!

Is het verstandig om voor een PS5 bundel te kiezen? Het antwoord op die vraag geven wij graag in het restant van dit artikel. In dit artikel zoomen we namelijk óók in op de redenen om een PS5 bundel te kopen en de criteria waar je goed op moet letten bij het vergelijken van de PS5 bundels!

Waarom zou je voor een PS5 bundel kiezen?

Ben je op dit moment op zoek naar de beste koop met betrekking tot een PlayStation 5? Dan weet je één ding zeker: het is lonend om een goed vergelijk te maken tussen de verschillende PS5 bundels. Waarom? Omdat je hiermee een fors bedrag kunt besparen.

Geldbesparing

Daarmee hebben we direct het belangrijkste voordeel van de PlayStation 5 bundels te pakken: je kunt veel geld besparen. Stel nou dat je de PS5 in combinatie met FIFA en twee controllers wilt kopen. Dan kun je ervoor kiezen om een normale PlayStation 5 kopen, waarbij je één controller standaard meegeleverd krijgt. Je dient dan dus nog één controller en FIFA aan te schaffen.

Als je voor een PS5 FIFA bundel kiest, krijg je de beschikking over de PS5, over twee controllers en over de populaire game FIFA. Je vangt hierbij dus meerdere vliegen in één klap, terwijl de totaalprijs in veel gevallen ook nog lager ligt. Door specifiek voor een PS5 bundel te kiezen, kun je dus veel geld besparen.

Gemak

Daarnaast is het ook een stuk ‘makkelijker’ om te kiezen voor een specifieke PS5 bundel. In dat geval hoef je namelijk maar één product in jouw digitale winkelwagen te doen. Als je de console, de controllers en de game los gaat kopen, ben je simpelweg meer geld kwijt.

Door voor een PS5 bundel te kiezen, geniet je dus van zowel gemak als van kostenbesparing. In onze ogen zijn dat absoluut de belangrijkste voordelen van een PS5 bundel. Dankzij deze redenen kiezen overigens ook vrij veel mensen voor de aanschaf van een PlayStation 5 bundel. Ben jij de volgende?

Direct kunnen spelen

Tot slot willen wij ook nog het laatste voordeel van de PS5 bundels bespreken. Zodra je één van de PS5 bundels aangeschaft hebt, kun je eigenlijk direct gaan spelen. Je hebt immers de beschikking over de console, over twee controllers én over jouw favoriete game.

Je hoeft dus niet langer te wachten totdat bijvoorbeeld de tweede controller ook nog eens binnenkomt. Ook op dit vlak geniet je dus van het nodige gemak. Bovendien is het super leuk om direct van jouw nieuwe aankoop te kunnen genieten. Nou, dat komt absoluut goed als voor één van de PlayStation 5 bundels kiest!

Waar moet je op letten bij het kopen van PlayStation 5 bundels?

Hebben bovenstaande punten jou over de streep getrokken? Wil jij ook graag een PS5 bundel gaan kopen? Dan ben je zeker niet de enige. Sinds de PlayStation 4 is het opvallend dat meer en meer mensen voor de bundels kiezen. Als je naar bovengenoemde voordelen kijkt, is dat logisch te verklaren.

Dit betekent echter wel dat je met de nodige zaken rekening moet houden. In het restant van dit artikel bespreken we graag waar je op moet letten bij het uitkiezen/kopen van een PS5 bundel. Aan de hand van deze informatie kun je direct voor jezelf de juiste PS5 bundel uit gaan kiezen en aan gaan schaffen!

Zorg dat je op tijd erbij bent

Ja, dat is misschien wel de allerbelangrijkste tip die wij hebben: zorg dat je er op tijd bij bent. Wat we hiermee bedoelen? Nou, de PS5 bundels kunnen altijd op onwijs veel populariteit rekenen. De meeste PS5 bundels zijn dan ook al binnen een dag uitverkocht, waardoor je ook al snel achter het net kunt vissen.

Dit kun je echter op een relatief makkelijke manier voorkomen:

  • Stap 1: bekijk goed welke PS5 bundel uitgebracht worden
  • Stap 2: bepaal naar welke PS5 bundel jouw voorkeur uitgaat
  • Stap 3: check de releasedatum van de betreffende PS5 bundel
  • Stap 4: maak direct een pre-order bij een webshop of fysieke winkel
  • Stap 5: wacht het bericht af van de webshop/fysieke winkel dat de PS5 bundel voor jou klaar ligt!

Verschillende soorten bundels

Bovenstaand stappenplan vormt eigenlijk de leidraad binnen het koopproces van een PS5 bundel. Een belangrijke vraag daarbij is echter: voor welke PS5 bundel ga je kiezen? In de afgelopen periode zijn immers meerdere PS5 bundels aangekondigd, waardoor je voldoende keus hebt.

Let bij het vergelijken van de PlayStation 5 bundels goed op verschillende aspecten. Zo is het zaak om goed naar de inhoud van de bundel te kijken, maar óók zeker goed naar het soort PlayStation 5. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je immers tegenwoordig kiezen tussen een Disk Edition en een Digital Edition. Het is aan jou om te bepalen naar welke van deze twee consoles jouw voorkeur uit gaat.

Als je dat eenmaal bepaald hebt, moet je dus ook nog goed kijken naar de inhoud van de bundel. Krijg je de PS5 in combinatie met een bepaalde game geleverd? Of krijg je hier ook nog een extra controller en eventuele extra accessoires bij?

De prijs van de bundel

Eén van de belangrijkste voordelen van een PS5 bundel is de kostenbesparing. Door de console, de controllers en de betreffende game in één keer aan te schaffen, kun je een hoop geld besparen. Maar, welk bedrag moet je nou éxact voor de bundel neerleggen? Het is lonend om de prijzen bij verschillende webshops en fysieke winkels met elkaar te vergelijken.

Met name als PS5 bundels langere tijd op de markt zijn, kunnen webshops gaan stunten met de prijs. Door de prijzen goed met elkaar te vergelijken, kun je dus nóg meer kosten gaan besparen. Onthoud wel dat je hiervoor het nodige geduld moet hebben. Aangezien de PlayStation 5 onwijs populair is, zijn niet direct alle webshops geneigd om met stuntprijzen te komen.

Is het aanschaffen van een PS5 bundel goedkoper?

Dit artikel sluiten we graag waardig af; dat doen we door een antwoord op de bovengenoemde vraag te geven. Ja, in onze ogen is het absoluut aan te raden om een PS5 bundel aan te schaffen. Met dank aan een dergelijke bundel geniet je namelijk van veel gemak én van een interessante kostenbesparing.

Vergelijk de verschillende PlayStation 5 bundels goed met elkaar, let goed op het prijskaartje en maak vervolgens je keuze. Van de aanschaf van één van de PlayStation 5 bundels ga je absoluut geen spijt krijgen. Veel game plezier alvast.