PlayStation 4

PlayStation 4 – Lanceringsdossier

De PlayStation 4 is Sony’s allernieuwste console en de opvolger van de PlayStation 3; de enorm populaire console die in 2006 het licht zag. Na 8 jaar genoten te hebben van de PS3, wordt het dus duidelijk tijd voor een nieuwe generatie in gaming. Hierdoor worden de PlayStation 4 en de Xbox One ook wel de ‘next-gen consoles’ genoemd. Door de veel betere graphics, controller, kracht, en mogelijkheden met de PS4, zal de game-ervaring naar een ongekend hoog niveau getild worden met de PlayStation 4. Verder is ook de gebruikersinterface helemaal opnieuw opgebouwd, en nemen we afscheid van het XMB. Daarnaast is de console tot ruim tien keer zo snel dan zijn voorganger, en kent het vele vernieuwende functies. Bovendien zal het sociale aspect van gamen hoger zijn dan ooit. Het zal mogelijk zijn je PS4 te beheren vanaf je telefoon of tablet, en daarnaast kun je in één druk op de knop vrienden uitnodigen in jouw game, of mee laten kijken via een livestream. Vrienden kunnen zelfs in jouw game inspringen met een tablet, wat gedemonstreerd werd op de E3 voor de game The Division. Naast het sociale aspect van gamen, biedt de PlayStation 4 ook een betere ondersteuning voor de PS Vita, wat ertoe leidt dat je alle PS4-games kunt spelen op de handheld via de zogenoemde functie ‘Remote Play’.

De specificaties van de PlayStation 4 zijn niet mis; de PlayStation 4 is uitgerust met een krachtige processor met maar liefst acht X86-64-cores en een nieuwe grafische chip die een output heeft van 1.84 TFLOPS. Daarnaast bevat de console een GDDR5-werkgeheugen van maar liefst 8GB. De launchtitels van de Playstation 4 benutten deze mogelijkheden nog lang niet. Er is dan ook nog genoeg ruimte voor game-ontwikkelaars om de komende jaren de games nog verder uit te breiden en nog realistischer te maken. De PlayStation 4 zal net als de PS3, zeker 8 tot 10 jaar meedraaien in de wereld van gaming. De PlayStation 4 heeft dus de toekomst!

De definitieve PlayStation 4 specificaties:

Recent heeft Sony de definitieve PlayStation 4 specificaties bekend gemaakt. Deze specificaties waren eigenlijk al bekend, maar nu staat het vast. De volgende specificaties zullen ook worden genoemd in de handleiding die je bij de PS4 zal ontvangen. Opvallend is de kracht van de PS4, met een GDDR5 8GB geheugen en een Jaguar x86-644 AMD processor, met 8 cores. Hiermee is het mogelijk dat game-ontwikkelaars de komende jaren de grens van de mogelijkheden op kunnen gaan zoeken. Er is namelijk genoeg ruimte over om de kwaliteit van de huidige games nog ver op te schroeven.

 • Productcode: CUH-1000A series
 • Adviesprijs: $399/€399/£349
 • Processor:
  – Single-chip custom processor
  – CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores, 800MHz en 18 compute units
  – GPU : 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon based graphics engine
 • Geheugen: GDDR5 8GB (Bandbreedte: 176GB/s)
 • Opslag: 500GB Hard disk drive
 • Afmetingen: 275×53×305 mm (bxhxl)
 • Gewicht: 2.8 kg
 • BD/ DVD drive (read only): BD × 6 CAV, DVD × 8 CAV
 • Input/ Output:
  – Super-Speed USBx (USB 3.0) port × 2
  – AUX port × 1
 • Networking:
  – Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1
  – IEEE 802.11 b/g/n
  – Bluetooth® 2.1 (EDR)
 • AV output:
  – HDMI out port
  – DIGITAL OUT (OPTICAL) port
 • In de doos zit inbegrepen:
  – PlayStation 4 console
  – Draadloze Controller (DUALSHOCK 4)
  – Mono headset
  – Stroomkabel
  – HDMI-kabel
  – USB-kabel

De PlayStation 4 controller: DualShock 4:

De DualShock 4 heeft veel nieuwe functies kregen. Zo bevat de nieuwe controller een touchpad, een ‘share’ knop en zijn eigenlijk alle details van de controller veranderd. Toch blijft de traditionele ‘look’ van de controller in stand, en heeft het nog steeds wat weg van de bekende DualShock 3. De DualShock 4 zal in de kleuren rood, blauw en zwart verkrijgbaar zijn. De prijs van de controller zal zo’n 65 euro zijn in Nederland. Meer over de functies en mogelijkheden van de DualShock 4 lezen, kan op de controller pagina.

LATER MEER IN HET PLAYSTATION 4 LANCERINGSDOSSIER

3 Comments
 1. Reply benjamin 29 november 2013 at 19:38

  kan niet psn aanvragen en hoe gaat black ops gost na ps 4 spel uit ps 3

  • Reply junior 30 november 2013 at 13:35

   het is call of duty ghost

 2. Reply michael 24 november 2013 at 16:39

  Kun je online met de ps4 tegen iemand op een ps3

Leave a reply