PlayStation 4 is vijf jaar oud: dit zijn de bestverkochte games

Het is vandaag exact vijf jaar geleden dat de PlayStation 4 uitkwam in de Verenigde Staten. Sony viert de verjaardag van zijn succesvolle console met een lijstje statistieken. Daaruit blijkt dat sinds de release meer dan 86 miljoen PlayStation 4-consoles verscheept zijn en meer dan 777 miljoen softwaresales zijn geweest.

De bestverkochte games voor de PS4 zijn weinig verrassend FIFA 17, FIFA 18, GTA 5, Call of Duty: Black Ops 3 en Call of Duty: WW2. Tussen de populairste titels bevindt zich ook Fortnite, dat natuurlijk gratis verkrijgbaar is en daarom niet in het vorige lijstje voorkomt. De meest populaire controllerkleur is evenmin verrassend: de standaard zwarte, gevolgd door de blauwe, rode, witte en camo.

Verder zijn er 11 grote firmware-updates uitgekomen voor de PS4 en is de zeldzaamste console-uitgave de PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition (afbeelding, boven).

In Europa kwam de PS4 overigens op 29 november 2013 uit.

PlayStation 4 - Fifth Anniversary - Statistieken

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply