PS4 Controller


Aanbieders
Bol.com PS4 kopen

Bol.com PS4 consoles & bundels

De consoles en bundels bij Bol.com worden het vaakst gekozen! Bekijk de actuele aanbiedingen.

Vandaag besteld, morgen in huis


Nedgame PS4 kopen

Nedgame PS4 consoles & bundels

Nedgame heeft het grootste aanbod consoles en games! Bekijk de actuele acties.

Vandaag besteld, morgen in huis


PS4 Controller kopen:

Ben je op zoek naar een PlayStation 4 controller? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We vergelijken op deze pagina de prijzen van alle beschikbare kleuren en versies. Sinds enige tijd is de DualShock 4 Controller V2 te koop. Dit is een vernieuwde versie van de oorspronkelijke, die momenteel alleen nog in het zwart verkrijgbaar is. Alle andere (gekleurde) controllers op deze pagina zijn dus van het oude type.

De PlayStation 4 controller is een vrij prijzig apparaat, dat in 2013 voor ongeveer 65 euro op de markt kwam. Na drie jaar zijn de prijzen van de meeste controllers gedaald tot iets onder de 60 euro, een geringe daling in prijs dus. Daarmee kan vastgesteld worden dat de DualShock 4 een waardevast apparaat is, waardoor de verwachting is dat de prijs van het product de komende tijd niet veel zal zakken.

Vergelijk de PS4 Controller prijzen:


Sony PlayStation 4 Wireless Dualshock 4 Controller V2

Bij de presentatie van de PlayStation 4 Slim werd ook een nieuwe controller aangekondigd: de DualShock 4 V2. Waar de console een complete metamorfose onderging, bleef de controller zo goed als intact. Qua vormgeving en functionaliteit is de V2 hetzelfde als de standaard controller, alleen de lightbar is veranderd. Je ziet het licht dat de controller geeft nu ook als je hem in je handen hebt; bij de oude controller zit dat licht alleen aan de achterkant. Dat is handig voor de speler, en daarnaast wordt het daardoor makkelijker voor de PlayStation 4 Camera om de controller te volgen.

Playstation 4 Controller


Sony PlayStation 4 Wireless Dualshock 4 Controller

De Playstation 4 controller heet officieel de DualShock 4. De DualShock 4 is verkrijgbaar in vier kleuren (zwart, blauw, rood en wit), en was in Nederland bij de release te bestellen voor een bedrag van 64,99 euro: De nieuwe Playstation 4 controller heeft erg veel weg van de ‘oude’ DualShock van de PS3, maar de nieuwe versie is eigenlijk op elk detail veranderd, en biedt een aantal extra belangrijke specificaties en functies. Een week voor de onthulling van de Playstation 4 – op 20 februari 2014 – was er een foto opgedoken van de mogelijke DualShock 4. Deze foto bleek overeen te komen met de uiteindelijke controller die gepresenteerd werd door Sony. Als we de DualShock 4 van dichtbij bekijken ziet de controller er als volgt uit:

Playstation 4 Controller

PlayStation 4 controller functies

Het eerste wat op valt is dat de basisfuncties van de PS4 controller hetzelfde zijn: 4 knoppen aan de rechterzijde, twee joysticks aan de voorzijde (die echter wel een wat andere structuur hebben), en links een D-Pad (wat ook een iets ander uiterlijk heeft gekregen). Het bevat ook weer een R1, R2 en L1, L2 knop, al zijn de R2 en L2 knop van uiterlijk ook iets veranderd. Nieuw is de speaker in het midden. Door deze speaker wordt er een extra dimensie gegeven aan het geluid tijdens het gamen op de Playstation 4. Zo zullen de meeste geluiden via de aangesloten televisie te horen zijn, maar zullen meer kleine, intieme geluiden uit de controller kunnen komen. Daarnaast is het goed te zien dat de controller ook een touchscreen bevat, boven de twee joysticks. Hiermee worden de Start en Select knop overbodig. Wel is er zoals je ziet een ‘options’ knop te vinden op de Playstation 4 controller. Bovendien is de PS4 controller ook uitgerust is met de ‘Move’ sensor. ‘Move’ achtige functies kunnen hiermee vervuld worden. Een andere opvallende toevoeging is de knop rechtsboven het D-pad. Dit is de ‘share’ knop die volgens de geruchten ook al op de controller zou komen. Met deze knop kan de gamer bekijken welke games vrienden spelen, maar ook hun eigen spelbelevingen bewerken, opslaan en naar vrienden versturen. Het zou zelfs mogelijk zijn om live beelden te verzenden terwijl je aan het gamen bent, terwijl andere gebruikers en vrienden via bijvoorbeeld Facebook daar live commentaar op kunnen geven. Ook is het mogelijk om een headset aan te sluiten op de PS4 controller.Al met al is de Dual Shock 4 een veelbelovende Playstation 4 controller, met enkele extra specs en functies om met de huidige tijd en sociale media mee te gaan.

DualShock 4 specificaties op een rij:

 • Wireless Controller for PlayStation 4 (DUALSHOCK 4)
 • Product code CUH-ZCT1
 • External dimensions Approx. 162mm × 52mm × 98mm (width × height × depth)
 • Weight Approx. 210g
 • Keys / switches: – PS button, SHARE button, OPTIONS button – Directional buttons (Up/Down/Left/Right) – Action buttons (Triangle, Circle, Cross, Square) – R1/L1/R2/L2 button, Left stick / L3 button, Right stick / R3 button, Pad Button – Touch pad 2 Point Touch Pad, Click Mechanism, Capacitive Type – Motion sensor Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer)
 • Other features Light Bar, Vibration, Built-in Mono Speaker
 • Ports: USB (Micro B), Extention Port, Stereo Headset Jack
 • Wireless communication Bluetooth® Ver2.1+EDR
 • Battery Type Built-in Lithium-ion Rechargeable Battery
 • Voltage DC3.7V (tentative)
 • Capacity 1000mAh (tentative)

Bekijk een deel van de presentatie van de DualShock 4 controller:Bekijk hier een video van Sony waarin de DualShock 4 nog eens uitgebreid wordt besproken:

8 Comments
 1. Reply Souf 16 oktober 2014 at 23:52

  Bij de ps 3 waren er stikkers voor de controller is dat er ook bij ps 4

  • Reply Arnoud 28 augustus 2015 at 17:18

   Die zijn te verkrijgen in een andere online winkel

 2. Reply inola 24 april 2014 at 15:26

  helaas is sommige dingen niet goed ontworpen L1 R1 blijft soms vast zitten
  R2 L2 Triggers stuk en rubber van de knoppen waar je duim op komt 3 x controller stuk
  maar het is wel een mooi ding en ligt inderdaad lekker in de hand

 3. Reply Renee 7 januari 2014 at 00:15

  Hij ligt heel fijn in de hand, veel fijner dan de ps3 controler

 4. Reply E 13 december 2013 at 20:09

  Volgens mij worden jullie betaald door bol.com wat een waardeloze winkel is. Blijf liever een half jaar w8ten dan bij hun wat kopen.

 5. Reply Michael 24 november 2013 at 16:37

  is het mogelijk om met een ps3 controller te gaan spelen op een ps4 console bijv. doormiddel van een usbkabel?

  • Reply jaap 10 december 2013 at 00:29

   nee helaas niet

 6. Reply Peter 22 mei 2013 at 10:55

  Ziet er vet uit. Volgens mij wordt die touchpad echt vet en die lightbar is ook gewoon mooi! Ben benieuwd hoe die shareknop precies in zijn werk zal gaan.

Leave a reply