PlayStation 4 bereikt mijlpaal van vijftig miljoen verkochte stuks

Sony heeft meer dan vijftig miljoen exemplaren van PlayStation 4-consoles verkocht, zo maakt het concern bekend. In de cijfers zijn de verkopen van de klassieke versie, de Slim en de Pro bij elkaar opgeteld. Sinds de release van de PS4 in november 2013 zijn er 370 miljoen games verkocht.

De PlayStation 4 is daarmee een van de bestverkopende consoles aller tijden. Zo had de PS3 17 maanden langer nodig om aan het aantal van vijftig miljoen verkochte stuks te komen. De Black Friday-week zorgde voor een recordaantal verkochte consoles. Niet bekend is gemaakt hoeveel exemplaren van de Slim en Pro afzonderlijk zijn verkocht. Cijfers van de verkoop van de PlayStation VR zijn evenmin gepubliceerd.

Bij de verkoop van games gaat het om zowel fysieke discs als downloads. Een PlayStation 4-bezitter heeft gemiddeld 7,4 games in zijn bezit. In mei doorbrak de PS4 overigens de grens van veertig miljoen verkopen. Onduidelijk is hoe het met de verkoop van de grote concurrent Xbox One gaat, omdat Microsoft hiervan geen cijfers naar buiten brengt. Business Insider schat het aantal verkochte Xbox One-consoles op dertig miljoen.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply