Microsoft koopt Fall Out-maker Zenimax voor maarliefst 7,5 miljard dollar

Bethesda-Xbox

Sony’s concurrent Microsoft heeft groot nieuws vandaag. De techgigant heeft namelijk een enorme slag geslagen. Via de officiële Xbox website laat Microsoft weten dat ze Zenimax voor 7,5 miljard dollar gekocht hebben. Zenimax is het moederbedrijf achter Bethesda en onder die uitgever vallen natuurlijk een hoop ontwikkelaars.

Een bedrag van 7,5 miljard is een absoluut record. Dat is het drievoudige van wat het concern ooit voor Minecraft-maker Mojang Studios betaalde.

Met de aanschaf van Zenimax wordt Microsoft ook direct eigenaar van een hoop topgames. Zo kan Microsoft nu Fall Out, The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Starfield, Quake en nog veel meer games aan hun portefeuille toevoegen. Uiteraard willen gamers weten of dat ook betekent dat alle nieuwe games in deze series in het vervolg exclusief worden uitgebracht op de Xbox consoles. Hierover heeft Microsoft (nog) geen duidelijkheid gegeven.

PlayStation 5

Bethesda ontwikkelt momenteel twee games exclusief voor de console van Microsoft-concurrent Sony: de PS5. De games Deathloop en GhostWire: Tokyo zouden alleen voor de PS5 en pc verschijnen. Het is niet bekend of daar vanwege de overname verandering in gaat komen.

Microsoft stelt wel dat meerdere geplande spellen, waaronder ruimtespel Starfield, gaan verschijnen voor de Xbox-consoles en pc. Daarbij wordt niks gezegd over de eerder vermeende verkoop voor de PS5.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply