Goedkoopste PS5

De PlayStation 5 kopen is momenteel nog niet mogelijk, omdat de console nog niet uitgebracht is. Het is wachten op de officiële releasedatum, die spoedig door Sony bekend zal worden gemaakt. Waarschijnlijk komt de PS5 in oktober of november 2020 uit in Nederland.

Je kunt de spelcomputer vanaf dat moment halen bij de grote webshops, als er tenminste voldoende voorraad is.

PS5 kopen of pre-orderen in webshop of fysieke winkel

Je kunt de PlayStation 5 straks kopen in zowel een webshop als fysieke winkel. Alle Nederlandse winkels zullen in het begin de adviesprijs van Sony aanhouden en zullen daarmee even duur zijn. Onduidelijk is nog voor welke prijs de PS5 te koop zal worden. Speculaties hierover variëren van 299 euro tot 499 euro, waarbij het ook niet uitgesloten is dat er meerdere versies van het systeem worden uitgebracht.

Zodra Sony de releasedatum bekendmaakt kun je de PS5 bestellen/pre-orderen bij de grote shops in Nederland. Op deze pagina verschijnt meer informatie zodra er meer informatie bekend is, zodat je de PS5-aanbiedingen kunt vergelijken in een overzicht.

PlayStation 5 los kopen of in een aanbieding/bundel?

Je kunt de PS5 los bestellen, waarbij je de console en zijn toebehorenen ontvangt. Het gaat daarbij om een DualShock 5-controller, een oortje, HDMI-kabel en voedingskabel. Je hebt dan echter nog geen games, waardoor je nog niet zoveel kunt met je gloednieuwe console.

Het is daarom meestal voordeliger om te wachten op een aanbieding van een PS5 bundel, waarbij je naast de spelconsole en een controller ook één of meerdere spellen ontvangt.

Het is nog niet bekend welke releasegames de PS5 krijgt, maar mogelijk gaat het om de nieuwe Grand Theft Auto (GTA) 6, Horizon Zero Dawn 2, Battlefield 6 en een nieuwe Call of Duty-game. Wellicht wordt ook FIFA 21 gemaakt voor de PlayStation 5. Maar omdat EA de voetbalgame altijd in september uitbrengt, kan het ook zijn dat het spel pas bij FIFA 22 op next-gen uitgebracht wordt.

PlayStation 5 voorraad

Op dit moment is er geen voorraad van de PlayStation 5 in Nederland, omdat de console nog niet uitgebracht is. Het is de vraag of Sony in het begin van de levensloop van de console kan zorgen voor voldoende voorraad, want in het geval van de PlayStation 3 en PlayStation 4 raakte de console in het begin al snel uitverkocht.

Het was voor consumenten onmogelijk om de spelcomputer nog te bestellen, omdat de productie van Sony de grote vraag naar het product wereldwijd niet kon bijbenen. Waarschijnlijk zal deze situatie zich herhalen bij de PS5 en het kan daarom lonen om het apparaat ruim van tevoren te pre-orderen. Op dit moment is dat nog niet mogelijk, want de releasedatum is nog niet officieel.

Goedkoopste PlayStation 5

Alles in het leven lijkt duurder te worden. Dat is een voorzichtige conclusie die ook getrokken kan worden als we naar de prijs van de PlayStation 5 kijken. Bij de lancering van deze nieuwste gameconsole van Sony lag de adviesprijs op een luttele 499 euro.

Ter vergelijking: de PlayStation 4 kostte bij de lancering slechts 399 euro. Een verschil van 100 euro is vrij fors te noemen, maar daarbij moeten we wel nog benoemen dat er óók een PS5 variant is met een prijskaartje van 399 euro. De PlayStation 5 Digital Edition (een compleet nieuwe variant) had bij de lancering namelijk ook een prijskaartje van 399 euro.

Kun of wil je niet een bedrag van 499 euro voor de PlayStation 5 uitgeven? Dan is het interessant om de verschillende PS5 aanbiedingen in de gaten te houden. Dankzij die aanbiedingen kun je alsnog profiteren van een ‘goedkope PS5’.

Wat is de goedkoopste PS5?

Als we puur naar de prijzen van de PlayStation 5 kijken, is de PlayStation 5 Digital Edition de goedkoopste variant. Deze variant kwam eigenlijk als een verrassing bij de lancering van de PS5: het is namelijk de eerste variant in deze vorm.

Met de PlayStation 5 Digital Edition heb je níet de beschikking over een Blu-ray speler. Je hoeft daardoor geen disk meer in de PS5 te doen, maar je moet alle spellen online aanschaffen. Deze spellen kun je vervolgens gaan spelen; precies hetzelfde als op de PlayStation 5 Disk Edition. Het belangrijkste verschil is dus terug te vinden in de vorm van de spellen: online vs. de welbekende Blu-ray disks.

Toen de PlayStation 5 door Sony aangekondigd werd, was de PlayStation 5 Digital Edition dus de goedkoopste variant. Deze variant werd voor een bedrag van 399 euro aangeboden, terwijl de normale variant met 100 euro duurder vrij prijzig te noemen was.

Als je specifiek de goedkoopste PS5 aan wilt schaffen, kom je dus al snel uit bij de PlayStation 5 Digital Edition. Zie jij het echter niet zitten om de games online te kopen? Dan moet je al snel rekening houden met een forse(re) investering voor de PlayStation 5 Disk Edition. Gelukkig is het mogelijk om de kosten voor die console enigszins te beperken. Hoe? Dat lees je in het restant van dit artikel!

Hoe kun je de goedkoopste PS5 vinden?

Eigenlijk kun je maar op één manier de goedkoopste PS5 vinden: door continu het huidige aanbod in de gaten te houden. Verschillende webshops en winkels gaan op een gegeven moment met een interessant PS5 aanbieding komen. Juist op dat moment moet je toehappen, waardoor je de goedkoopste PS5 aan kunt schaffen.

Hoe lang je hier op moet wachten? Ja, dat kan vrij lang gaan duren. Nadat de PlayStation 5 gelanceerd werd, was er al snel een tekort aan deze console. Of met andere woorden: de vraag naar deze console was vele malen groter dan het aanbod.

Lange tijd waren daarom de aanbieders niet genoodzaakt om de prijzen te verlagen. Desalniettemin is het onoverkomelijk dat men op den duur toch met interessante aanbiedingen gaat komen. Juist op dat moment ben je in staat om de PS5 relatief goedkoop aan te schaffen.

Waar vind je de goedkoopste PS5?

Het antwoord op deze vraag is vooralsnog voor ons ook een geheim. Als we echter naar de trend bij de PlayStation 4 kijken, zien we dat de goedkoopste consoles met name door webshops aangeboden worden.

Op zich is dat ook logisch te verklaren: de grote webshops hebben het ‘gewonnen’ van de fysieke winkels. Door onder meer schaalvoordelen zijn de grote webshops in staat om bepaalde producten met interessante kortingen aan te bieden. Dat zie je niet alleen aan de prijs van bijvoorbeeld de PS5 games, maar ook aan de prijs van de PlayStation 5.

Mocht je de goedkoopste PS5 aan willen schaffen, kun je dus het beste het aanbod van de webshops in de gaten houden. Het is zéker interessant om dit rondom de feestdagen te doen. Met name in de periode van eind november tot en met eind december is de kans aanwezig dat webshops met interessante kortingen op de PS5 komen.

Tijdens deze periode ben je dus mogelijk in staat om een goedkope PS5 aan te schaffen. Uiteraard is ‘goedkoop’ hierbij wel een relatieve term. Het is niet logisch om te denken dat je de PS5 binnen de kortste keren voor slechts 300 euro aan kan schaffen. Nee, die tijden liggen vér achter ons.

Handige tips om te besparen

Wil je graag een goedkope PS5 aanschaffen? In dat geval hebben wij enkele handige tips voor jou opgesteld. Met behulp van de onderstaande tips ben je in staat om op een relatief goedkope wijze de trotse eigenaar van een nieuwe PS5 te worden.

Tip 1: houd het aanbod heel goed in de gaten

Ja, dit is eigenlijk wel de belangrijkste tip om uiteindelijk een goedkope PS5 aan te kunnen schaffen. Door het aanbod goed in de gaten te houden, ben je als eerste op de hoogte van een eventuele kortingsactie bij één van de aanbieders. Daardoor ben je uiteindelijk in staat om de PS5 voor een schappelijk bedrag te kopen.

Tip 2: vraag cadeaubonnen voor je verjaardag

Heb jij interesse om de PS5 te gaan kopen? Heb je – door jouw eindeloze zoektocht – ingezien dat bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue al lange tijd de PS5 in voorraad heeft? Dan is het interessant om van de betreffende webshop cadeaubonnen te vragen voor je verjaardag.

Jouw ouders, partner, familieleden of vrienden betalen op die manier min of meer mee aan jouw nieuwe PS5. Doordat je al deze cadeaubonnen bij elkaar kunt leggen, kun je uiteindelijk flink wat geld besparen op de aanschaf van de PS5. De prijs van de PS5 blijft uiteindelijk gelijk, maar het voelt voor jou toch als een goedkope PS5. Je hoeft immers zelf een stuk minder geld bij te leggen.

Tip 3: let goed op de PS5 bundels

Sony is enkele jaren geleden begonnen met het aanbieden van PlayStation bundels. Dat zijn bundels waarin je niet alleen de console terugvindt, maar bijvoorbeeld ook een specifieke game, een extra controller en/of extra accessoires.

Door voor een dergelijke bundel te kiezen, kun je het nodige geld besparen. Indien je voor een dergelijke bundel kiest, verkrijg je dus eigenlijk een goedkope PlayStation 5. Je betaalt immers een stuk minder; zéker als je een bundel aan weet te schaffen waarin jouw favoriete game zit. Voor een gunstig bedrag kun je dan direct genieten van de leukste game op jouw PS5!

Tip 4: blijf geduldig

Ben je naarstig op zoek naar de goedkoopste PlayStation 5? In een dergelijke situatie is het te allen tijde aan te raden om geduldig te blijven. Als je geduldig bent, kun je uiteindelijk de PlayStation 5 tegen de meest voordelige prijs aan gaan schaffen.

Ondertussen is het ook van belang om tip 1 goed op te volgen: houd het aanbod heel goed in de gaten. Je bent dan als eerste op de hoogte van een interessante kortingsactie, waardoor je de PS5 voor een (veel) lager bedrag aan kunt schaffen. Voordat het daadwerkelijk zover is, is het advies wel om het nodige geduld te bewaren.

Tip 5: profiteer van korting op games, accessoires en controllers

De PlayStation 5 is alles behalve goedkoop te noemen. Dat geldt echter niet alleen voor de console, maar dat geldt óók zeker voor de games, de controllers en de overige accessoires. Als je bijvoorbeeld een extra controller aan wilt schaffen, ben je al snel 69 euro kwijt.

Wil je graag geld besparen op de totale kosten? Dan is het interessant om ook deze kortingen goed in de gaten te houden. Van de goedkoopste PS5 geniet je namelijk pas echt als je ook games en controllers met korting aan kunt schaffen.

Houd daarom ook het aanbod van de PS5 games, de PS5 controllers en de PS5 accessoires in de gaten. Door ook op dit vlak geduldig te blijven, kun je uiteindelijk de totale kosten zo laag mogelijk houden. Daarmee weet je zeker dat je op de lange termijn nóg meer kunt genieten van jouw nieuwe PlayStation 5.

Tip 6: wacht nog een tijdje

De prijs van de PlayStation 5 is altijd afhankelijk van vraag en aanbod. Zodra de vraag naar deze console af begint te nemen, gaan de prijzen van deze console ook dalen. Het is dus lonend om nog een tijdje te wachten met de aanschaf van de PlayStation 5. Als je maar lang genoeg wacht, kun je uiteindelijk genieten van een goedkope PlayStation 5.

De vraag is echter of je dit zou willen. Het is immers ook super leuk om te genieten van de nieuwste games op de nieuwste console van Sony. Onze laatste tip is dan ook om voor jezelf de middenweg hierin zien te vinden.

Wil je graag snel op de PS5 spelen? Dan moet je rekening houden met een forse(re) investering. Ben je bereid om langdurig te wachten? Dan kun je op den duur genieten van de aanschaf van de goedkoopste PS5. Ongeacht waar je voor kiest; met de tips uit dit artikel weet je altijd de goedkoopste PlayStation 5 te vinden!