Epic: ‘Games op de PlayStation 5 worden in later stadium net zo mooi als films’

Graphics in games hebben op de PS4 al best een hoog niveau bereikt. Uiteraard gaan de graphics van games omhoog op de next-gen consoles. Maar waar liggen de nieuwe limieten? Volgens Epic Games kan de verandering wel eens veel groter zijn dan we verwachten. Zeker op termijn. Kim Liberi, CEO van Epic Games, heeft in een interview met PlayStation Magazine dat de volgende generatie-consoles zullen samenwerken met Unreal Engine 5 om “graphics met de kwaliteit van films” te integreren.

“Het is een levenslange droom van mij dat realtime computergraphics en met name games, zo geloofwaardig en realistisch kunnen zijn als een bioscoopfilms”, aldus Liberi. “De rekenkracht van de volgende generatie consoles – de PS5 en Xbox One Series X – zullen games niet alleen meeslepender maken, maar zullen ook geheel nieuwe gameplay-concepten mogelijk maken die kunnen profiteren van volledig dynamische omgevingen en belichting, sterk verbeterde physics, slimmere AI en rijkere multiplayer-ervaringen,” aldus Liberi.

Liberi noemt in het interview de samenwerking van Epic Games met The Mandalorian als een voorbeeld van hoe videogames en films met elkaar kunnen same samenwerken. The Mandalorian maakte gebruik van de Unreal Engine voor visuele effecten. De Nanite-technologie van Unreal Engine 5 zal de resultaten nog verdere verbeteren aangezien deze technologie assets in realtime kan schalen zonder enig kwaliteitsverlies. “Je kunt nu omgevingen creëren met filmische eigenschappen van volledige kwaliteit en de engine doet al het zware werk, wat resulteert in een aantal echt foto-realistische resultaten”.

Unreal Engine 5 werd afgelopen mei al eens getoond in een realtime PlayStation 5-demo genaamd ‘Lumen in the Land of Nanite’. In de video is dus ook gebruik gemaakt van de Nanite technologie. Een volledige preview voor Unreal Engine 5 wordt pas begin 2021 gelanceerd. Een volledige release zal later in 2021 zijn. Dit betekent dat de eerste games gemaakt met extreem krachtige Unreal Engine 5 pas enige tijd na de PS5-lancering worden uitgebracht.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply