Eindelijk! Sony toont prachtige PS5 User Interface in nieuwe video

PS5 UI

Eerder deze week onthulde Burger King een opvallende teaser waarin we een mascotte zagen die interface-geluiden te horen kreeg vanuit een Whopper-zak. Dit voedde de geruchten dat de user interface van de PS5 zou worden aangekondigd op 15 oktober, en dat is nu officieel een feit.

Via een video laat Sony voor het eerst de prachtige user interface van de PlayStation 5 zien. De nieuwe UI komt met nieuwe en verbeterde features die volledig zijn gericht om de gamer een next-gen ervaring te brengen.

Een opvallend hoogtepunt is het nieuwe ‘Control Center’. Hier krijg je direct toegang tot alles wat je van de PS5 nodig hebt. Met één druk op de controller ga je naar dit centrale punt toe zonder een game te hoeven verlaten.

Een andere toepassing die nieuw is heet ‘Activities’. Deze worden gepresenteerd als kaarten in het Control Center. In deze sectie kan je nieuwe gameplay mogelijkheden ontdekken, word je op de hoogte gesteld van dingen die je hebt gemist en word je direct uitgedaagd voor nieuwe levels en uitdaging van je geïnstalleerde games.

Een belangrijk onderdeel van de gehele user interface ervaring is de verbeterde snelheid van het systeem. De laadtijden zijn fors ingekort, ook voor games. Zo hoorden we deze week dat de laadtijd voor Devil May Cry 5 bijvoorbeeld 18 seconden sneller is op de PS5 (4 sec) dan op de PS4 (22 sec). De user interface is ook zo ingericht dat je nergens lang hoeft te wachten.

Bekijk de User Interface hier:

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply