Dit zijn de grootste PlayStation 4-releases van september

Een nieuwe maand, een hoop nieuwe games. Deze maand laten we de zomer achter ons en dat betekent dat de komkommertijd nu echt voorbij is. September staat garant voor een hoop PlayStation 4-releases, waarvan PS4 Club zoals gebruikelijk de belangrijkste op een rijtje zet.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

Releasedatum: 1 september 2015

Vandaag kwam Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain (afbeelding, links) uit. De game is het vervolg op Ground Zeroes en het sluitstuk van het tweedelige Metal Gear Solid 5. De game, die vol zit met absurde elementen, heeft een open wereld waarin de speler naar hartenlust kan rondsluipen en -schieten. Dat Metal Gear voor Sony nog altijd een belangrijke IP is blijkt wel uit de speciale PlayStation 4-console die voor de nieuwe game werd ontwikkeld.


Mad Max

Releasedatum: 4 september 2015

Op 4 september komt de op de gelijknamige actiefilm gebaseerde game Mad Max uit. De open wereld action-adventure van ontwikkelaar Avalanche Studios is echter zeker geen directe kopie van de film, want voor het spel is een compleet nieuw verhaal geschreven met een andere bad guy. Wat wél overeenkomt met de speelfilm is dat Max in een post-apocalyptische woestenij zijn leven probeert op te pakken. Daarbij maakt hij veelvuldig gebruik van zijn voertuig Magnum Opus en schuwt hij geweld zeker niet.


Destiny: The Taken King

Releasedatum: 15 september 2015

Destiny krijgt op 15 september met The Taken King (afbeelding, rechts) zijn derde uitbreiding. The Taken King is zo groot (ruim twee keer zo groot als de eerdere DLC-pakketten The Dark Below en The House of Wolves) dat Bungie besloten heeft de game opnieuw uit te brengen. De uitbreiding bevat onder anderen een compleet nieuwe verhaallijn, de nieuwe locatie Dreadnaught en de nieuwe eindbaas Darkblade.


FIFA 16

Releasedatum: 24 september 2015

Een van de populairste gameseries ter wereld krijgt op 24 september alweer zijn 23e deel. FIFA 16 (afbeelding, midden) introduceert enkele nieuwe features, zoals de optie om met vrouwenteams te spelen. Ook gameplaytechnisch verbetert EA Sports het een en ander: verdedigers zijn beter bestuurbaar, middenvelders geven betere passes met dynamic crossing en aanvallers zijn nóg balvaardiger door de toevoeging van no touch dribbling.


Tony Hawk’s Pro Skater 5

Releasedatum: 29 september 2015

Na jarenlange stilte krijgt Tony Hawk’s Pro Skater aan het einde van de maand zijn vijfde deel. Naast skatelegende Tony Hawk maken onder anderen Leticia Bufoni en Chris Cole hun opwachting in de game. Met het vijfde deel willen ontwikkelaars Robomodo en Disruptive Games terug naar de gloriedagen van de serie. Op het gebied van gameplay moet het spel vertrouwd aanvoelen, al worden wel enkele nieuwe features als power-ups toegevoegd.


Overige PS4-releases:

  • Tearaway Unfolded – 8 september 2015
  • Pro Evolution Soccer 2016 – 17 september 2015
  • Soma – 22 september 2015

Bekijk ook:

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.

No Comments

    Leave a reply