Analist: “Volgende week weten we PS5 prijs en releasedatum, pre-order ook beschikbaar”

PlayStation 5

Sony heeft de PlayStation 5 al uitgebreid uit de doeken gedaan tijdens het PS5 reveal event, enkele weken geleden. We weten hoe de next-gen console eruit komt te zien en dat er verschillende versies zullen zijn: de Standard Edition en Digital Edition. De prijs en exacte releasedatum zijn nog altijd onderwerp van speculatie. Maar volgens analist Robert Serrano krijgen we daar volgende week meer duidelijkheid over.

Lees ook: Meld je aan voor de Pre Order email-notificatie.

Serrano reageert op een tweet van Jeff Grubb, journalist voor de website Venturebeat. Grubb houdt een soort kalender bij waarin hij alle evenementen aangeeft die er voorbij zullen komen.Zo geeft Grubb aan dat er in augustus een State of Play zal zijn en een Xboxing Day. Serrano reageert onder de kalender met de tekst ’13 juli > #PS5 prijs, releasedatum en pre-order, wordt vervolgd’. Serrano heeft het al vaker bij het juiste eind gehad en goede voorspellingen gedaan. Zo voorspelde hij al wanneer het nieuwe PS5 reveal event zou zijn, waarin uiteindelijk de console onthuld is. Deze voorspelling was helemaal correct.

PS5 prijs en release onthulling niet in een event?

Er is volgens Serrano nog geen event gepland rondom de onthulling van de PlayStation 5 prijs en releasedatum. Als Serrano gelijk heeft, weten we volgende week maandag de prijs van de PS5 dus al, samen met de exacte releasedatum van de console die naar verluidt op 20 november 2020 zou liggen.

Als het niet een event is, zou het dus zomaar kunnen dat de prijs en release middels een online blogpost bekendgemaakt wordt. Of de prijs en release daadwerkelijk volgende week onthuld wordt en in welke vorm is dus nog koffiedik kijken. Sony houdt haar lippen stijf op elkaar.

Naar verwachting zal de prijs van de Digital Edition rond de €399 of €449 liggen, en de Standard Edition op €499. Als we de berichtgevingen rondom Amazon Frankrijk en Insider Iron Man moeten geloven. Over de prijzen van next-gen games is ook nog niet veel duidelijkheid. Mogelijk zijn deze prijzen hoger dan de current-gen consoles.

Direct een seintje krijgen wanneer een PS5 Pre Order plaatsen weer mogelijk is? Schrijf je in voor de PS5 Pre-Order Alert.